A Travellerspoint blog

Tonga

op naar de tropics!

Decadentie ten top. We hebben besloten om er even een weekje tussenuit te gaan gezien onze actieve reisschema's in Zuid-Amerika en Nieuw Zeeland.... ;-) Weer een unicum, want hoe vaak heb je nou vakantie in een vakantie? Echte mazzelaars zijn we, dat realiseren we ons elke dag.

We gaan naar onze eerste pacifische bestemming en kiezen The Kingdom of Tonga, wat zo idyllisch blijkt te zijn als het klinkt. Bij aankomst worden we op het vliegveld verwelkomd met een bloemenketting en de hele reutemeteut. Omdat het land niet zo bekend is als bijvoorbeeld zijn grote broers Fiji en Samoa is het lekker kneuterig (dat wat ze in de folders authentiek noemen). Dit betekent bijvoorbeeld een volledig gebrek aan internationale hotelketens, ministeries die kleine houten hutjes als kantoor hebben en mensen die elkaar vrijwel allemaal kennen (inclusief de leden van de koninklijke familie). Eigenlijk zoals Twente dus, maar dan wat warmer...

De Tonganen zijn uitbundig en gastvrij. Op straat zie je veel mannen met een zwarte rok en eromheen een rieten mat. Dit, in combinatie met een overhemd, is hun nette pak. Wat verder opvalt is dat de Tongaanse mannen knappe beren van kerels zijn met een brede kaak en dus een All-Blacks-uiterlijk. Wat ook opvalt is dat voor de vrouwen in veel gevallen hetzelfde geldt, wat in hun geval toch minder flatteus uitpakt...

Maar goed, we kwamen om te relaxen en dat is gelukt. Ons resortje heeft maar een paar hutjes en een leeg strand dat wit is van het fijngemalen koraal en stukjes schelp. Voor het strand ligt een rif met prachtige vissen waar we de hele dag snorkelen. Achter het rif (zo'n vijftig meter uit de kust) is een enorme drop-off en in de diepte erachter trekken bultrugwalvissen voorbij. Officieel is het walvisseizoen hier al over maar we hebben geluk! Vanaf ons sarongetje op het strand zien we bijna dagelijks walvissen met jonkies voorbij zwemmen, we zien er zelfs één uit het water springen! Naast snorkelen hebben we onze dagen gevuld met kokosnoten leegdrinken, verse kreeft in kokos-papayasaus eten, over het eiland fietsen en de eerste zonsopkomst ter wereld zien (de datumgrens ligt bij Tonga).

Speciaal voor de mensen die ook wat negatieve dingen willen horen, jullie hebben in het volgende verslag misschien wat meer geluk :-).

Inmiddels zijn we in ons campertje aan het rondtuffen door Nieuw Zeeland. Wordt weer vervolgd...

De link naar de foto's!

Posted by Erik-Margriet 16:50 Archived in Tonga

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Ha Erik en Margriet!

Wat een fantastische foto's en verhalen!! Supergaaf wat jullie allemaal meemaken en zien!! Begint dan gelijk te kriebelen om weer op reis te gaan. Echt wel jaloers:)! Helaas moet er ook gewerkt worden.

Hier gaat alles goed. De dagen worden kort, het wordt weer kouder en we gaan weer richting Kerst.
Geniet van al het moois in Nieuw-Zeeland!

Liefs en groetjes roel & joyce

by roeland

Ik krijg het idee dat dit stukje proza van Margriet afkomstig is ;-) Klinkt weer te mooi om waar te zijn, gvd. Ik heb net de kantinelunch achter de kiezen, gebakken ei op ma en wo, vandaag tosti, morgen 'versgebakken' kibbeling (dat staat tenminste op het bordje erboven, smaakt als zaagsel en voelt als ingedikte vermicellisoep met een korstje zeg maar) uit de magnetron, wat wil een mens nog meer! Al jaloers? Ik heb de foto's nog niet gezien behalve die ene van Erik in zijn nieuwe outfit op Facebook, een soort stropdas in feite dus ik herken mezelf er wel in. Nou, veel plezier weer op jullie vakantie-vakantie, je moet er inderdaad af en toe ff uit...pff.

by Michiel

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint