A Travellerspoint blog

Argentina!

Toen onze Argentijnse oud-collega Marcos via Facebook zag dat we in Zuid-Amerika waren, en dus 'in de buurt', moesten en zouden we langs komen in Buenos Aires. Geen probleem natuurlijk. Niets is zo veranderlijk als Erik en Margriet. Daarbij hadden we gehoord dat het noorden van Argentiniƫ een stuk interessanter is dan het eigenlijke plan: een route door Chili. Kortom, de beslissing is snel genomen.

Argentiniƫ voelt, na de 'ontberingen' in Bolivia, als een super-de-luxe, europees land. Het mediterrane sfeertje, de terrasjes en niet te vergeten de normale toiletten zijn een enorme verademing. Van de Boliviaanse grens (minus ons bezoek aan de stad Salta) naar de hoofdstad Buenos Aires duurt het precies 26 uur per bus. Moet je nagaan hoe dichtbij we al waren... Gelukkig zijn de bussen geweldig! De stoelen kun je tot bijna 180 graden achterover draaien, je krijgt een verwarmd handdoekje en champagne bij binnenkomst en warm eten en drankjes daarna.

Het hoogtepunt is ons bezoek aan de hoofdstad. Niet omdat we daar zoveel moois zien (want het regent het grootste gedeelte van de tijd...), maar omdat we door Marcos en zijn vriendin Cora worden meegenomen in HUN stad. Ze zijn ontzettend gastvrij en we vallen met onze neus in de boter aangezien het Cora's verjaardagsweekend is. Luxe uit eten in een restaurant met naar verluidt de beste steaks van de stad. Nou, wat ze zeggen over de steak en de rode wijn in Argentiniƫ, dat klopt helemaal!! Verder veel gedanst, geborreld met hun vrienden en door de stad geslenterd. Bij vertrek hebben we eelt op onze wangen van het zoenen want iedereen kust elkaar de godganse dag. Man of vrouw, bekend of onbekend, een hoi-kus, een ik-heet-zus-en-zo-kus of een doei-kus. Maakt allemaal niet uit. Wel erg gezellig!

Via Mendoza, waar we op een soort kleuterfietsjes door de wijngaarden fietsen om prachtige wijnhuizen te bezoeken, gaan we over de toppen van de Andes per bus naar Santiago. Hier sluiten we ons bezoek aan Zuid-Amerika af.
We hebben genoten van de landen die we hier hebben gezien! Van de overweldigende en afwisselende natuur op en rond de Andes. Een heerlijk insectvrij klimaat, enorme hoogtes en bizarre natuurverschijnselen. Het was ook geweldig om te merken hoe open de mensen zijn en dat je, door het spaans, ook in een afgelegen dorpje, zelfs met en oud omaatje kunt praten. En voor het geval iemand zich afvraagt waar alle mooie (Amerikaanse) oldtimers rondrijden; South America it is.

Speciaal voor de fans die we hadden beloofd om niet alleen maar een positief verhaal te schrijven, een overzicht van dingen die we niet gaan missen. Ten eerste vielen we dagelijks bijna om van het gebrek aan 'ontbijtcultuur', lees: drie droge biscuitjes en een slap kopje thee. En in plaats van friet koken ze stukjes aardappel in lauwe olie tot het vette, slappe flubbers zijn. Ten derde is ijle lucht in combinatie met stof, zand en het ontbreken van katalysatoren geen succes. Zo moet een pakje zwarte shag per dag ongeveer voelen. Maar wat we het allerminst gaan missen zijn de toiletten, die zo smerig of onherkenbaar kunnen zijn dat een boom eigenlijk altijd een beter alternatief is.

De foto's kunnen jullie hier vinden!

Posted by Erik-Margriet 16:44 Archived in Argentina

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint