A Travellerspoint blog

Peru!

Inca's, koloniale steden en de Andes

Een van de letterlijke hoogtepunten van Peru is de Lares trekking: een alternatieve incatrail hoog door de Andes. Drie dagen lopen door afgelegen en onherbergzaam gebied met muilezels die onze tentjes en het eten dragen. Onderweg komen we alleen lama's en alpaca's tegen en herders in felgekleurde klederdracht. Voordat we aan deze tocht begonnen dachten we dat deze outfits vooral bedoeld waren om toeristen leuke kiekjes te kunnen laten maken. Niets is minder waar. In de bergen loopt iedereen er zo bij. Het contrast tussen hun mooie kleding en de slechte hygiene is enorm groot. Heel bizar dat ze zoveel energie steken in het weven van hun kleding, maar ondertussen van top tot teen onder het zand en stof zitten. Alle kindjes hebben een rot gebit en onze berggids vertelt dat ook de kinderen nooit water drinken, maar chicha en thee van cocabladeren. Chicha heeft volgens de gids 'maar' 5% alcohol en is dus helemaal niet slecht voor vijfjarigen. En al helemaal niet als je er twee liter per dag van drinkt...
De grootste uitdaging was het oversteken van een pas op 4500 meter hoogte. Dan weet je ineens wat ijle lucht met je doet. 'Gewoon' even een sprintje trekken is er niet bij. Doordat we dichtbij de evenaar zitten was het overdag 25 graden, maar door de hoogte vroren we 's nachts ons tentje uit. Waar we ontzettende mazzel mee hadden is dat we verder geen toeristen zijn tegengekomen en dat we, ook om die reden, overal privetoiletjes hadden. Achter elke rots eentje. Ook een verse puma-kill gezien (paard 0 - poema 1), alleen de poema had ons gehoord voordat wij hem zagen dus die was helaas gevlogen (ja, ze hebben hele bijzondere poema's in de Andes).
De trekking eindigde in een ander hoogtepunt; Machu Picchu. Vaak over gehoord en prachtige foto's van gezien, maar toch pas echt meegemaakt als je 's ochtends vroeg de mist ziet optrekken en 'The lost city of the Incas' voor je ziet verschijnen. Omringd door hoge bergen een mystieke ervaring. Dat zijn weer twee vinkjes op de bucket list.

Twee andere bijzondere ervaringen waren de Colca Canyon (naar verluidt twee keer zo diep als de grand canyon) en Juanita, een 500 jaar geleden aan de goden geofferd Incameisje dat volledig intact op een 6000 meter hoge berg is gevonden. Bijzonder omdat zij geen mummie is, maar een bevroren meisje dat haar bloed nog in haar aderen heeft.

Peru heeft veel indruk op ons gemaakt, ook door de vriendelijke bevolking. Fijn om te merken dat ons spaans weer als een tierelier gaat en dat we hierdoor nog meer van de mensen en cultuur kunnen genieten.

Inmiddels zijn we in Bolivia en dus een goede reden om binnenkort weer een update te geven. Dikke kussen, veel liefs en veel plezier met de foto┬┤s!

Erik & Margriet

Posted by Erik-Margriet 07:45 Archived in Peru

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Mooi verslag en geweldige foto's! Machu Picchu lijkt me een echt droom. Geniet ze!

by Moniek

Wat een heerlijk verhaal om te lezen op kantoor in Zuid Oost op de vroege grijze woensdagochtend.. (even om het contrast te schetsen..gmmpff) Word er helemaal blij van. Geniet van alle mooie ervaringen en van elkaar lieve buurtjes! Wij bewaken het fort wel en vermaken ons ondertussen met Rutger :)
Dikke zoenen

by Yvette

Woooooooooooowwwwwwwwwwwwwwww!!!!!!

Kan nu een heel relaas gaan tikken, met fanatieke toetsendempingen, over hoe jaloers ik ben, maar dat is volgens mij niet nodig. Wat een fantastische verhalen en indrukken, nu al. NJOY.

Geniet ervan lieverds. Mis jullie wel.

by Co

Wat gaaf zeg!! super geniet ermaar van en kijk je ogen uit,
Moet zelf nog ff wachten eind vh jaar naar mn nicht Ria Stout te Guatamala!! jahoe zin in feest daar jaja ze gaat trouwen met Carlos.
Hier alles ok en lieve gr trug ook v Kirsten
big hug Gerda

by gerda

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint